Parterapi

HOS INGE FRANZEN I SØBORG

Parterapi i Søborg

De fleste parforhold starter med en fantastisk oplevelse af forelskelse, kilden i maven, fascination, følelsen af endelig at være hel og forstået – og senere måske kærlighed. Desværre løber mange par senere ind i problemer i forholdet og ofte i en sådan grad, at de ikke selv kan løse dem på en konstruktiv måde. 

Kærligheden og den gode kontakt i et parforhold er ikke en statisk tilstand. Der kan være dyb uenighed omkring jeres værdisæt, ønsker og mål i tilværelsen, omkring roller og ansvar i forholdet, ligesom der kan opstå kriser i forbindelse med konkrete situationer: utroskab, for meget arbejde eller en ændret arbejdssituation, alvorlig sygdom, sorg, egne og/eller stedbørn, fordeling af pligter og ansvar m.m.

Nærheden og det tætte bånd mellem parterne bliver mindre, og i værste fald forsvinder den helt. Konflikterne, bebrejdelserne og irritationerne vokser og ender i mudderkastning, hvilket resulterer i, at parterne isolerer sig og holder op med at være gavmilde og spontane over for hinanden – også i deres sexliv. I nogle tilfælde ender parterne med at leve hver deres parallelle liv under samme tag. 

De færreste har et parforhold uden konflikter – faktisk er én af det moderne livs store udfordringer at få parforholdet til at fungere. Mange par magter selv at løse problemerne, men sommetider går tingene så meget i hårknude, at det kan være hensigtsmæssigt at få professionel hjælp til at løsne op for situationen.

I parforholdet kommer vi  – hvad enten vi er bevidste om det eller ej – i kontakt med indre oplevelser af relationer fra tidligere i vores liv. Pludselig er vi hver især tilbage i vores barndom og reagerer som om, vi var sårede børn igen. Jeg vil i parterapien hjælpe jer med at skelne fortid fra nutid med at tage ansvar for de konflikter, der opstår i nuet, og med at finde nye måder at hjælpe jer som par og til at udvikle parforholdet.

Om forløbet:

Vil du vide mere om parterapi i Søborg?

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre yderligere om min hjælp inden for individuel terapi, parterapi eller som støtteperson. Jeg ser frem til din henvendelse og en snak om netop din situation.